30 full 1

Кюстендилските таланти показаха в по- силната група "А", че не отстъпват на столичните отбориФутболистите на "Велбъжд", родени 2002 година завършиха на 5- то място, както 9- годишните, но в първенството на Футбол 9, където участваха 20 отбора. Възпитаниците на треньора Красимир Петков играха в по- силната "А" група през пролетния полусезон, след като през есента постигнаха първата си цел- място в петицата на в първата фаза от първенството. Шампион е отново "Славия", втори са "Лъвчета". Третият "Барса БГ" бе изваден от класирането, заради използването на нередовни състезатели, по- големи момчета от Монтана, а четвърти завърши тимът на ЦСКА"
В последния си мач, кюстендилските таланти се наложиха убедително с 4:2 над "Елит" София, като точни бяха Преслав Дертлийски, Александър Спиров, Стивън Илиев и Любослав Любомиров. Любо е роден 2004 година, като в този мач му бе даден шанс за изява и при по- големите, заедно с двама играчи от отбора, родени 2003 година.
"Имахме възможности и за място в тройката, но загубихме мачове, в които не бяхме надиграни, напротив  направихме много пропуски. Например, срещу "Лъвчета"- 0:1, излизаха наши футболисти сами срещу вратаря и не успяваха да реализират, а срещу ЦСКА ударихме два пъти гредите и вратарят им спаси сигурни голове, завършихме 2:4. За съжаление загубихме отличен вратар, в лицето на Кирчо Карамфилов. Вечна му памет! Още не можем да повярваме, че не е между нас. Последните 4 мача, изпробвахме на вратата различни полеви играчи. Мисля, че вървим в правилната посока, но има още върху какво да работим. Софийските отбори не ни превъзхождат нито тактически, нито физически, но ни липсва самочувствие и увереност", коментира треньорът Красимир Петков, който благодари на всички деца, техните родители и ръководството на клуба, което осигури участието в това първенство.
"От името на ръководството на клуба благодаря на децата за тяхното себераздаване по време на мачовете, сериозното отношение към тренировъчния процес. Да не забравяме, че и всеки мач ние бяхме гости в София. Много от децата разбират какво се прави за тях. Играят с "Левски", ЦСКА, "Славия" и др., добиват ценен опит, който ще им помогне ако искат да станат големи футболисти", допълни още Краси Петков.
Желанието на "Велбъжд" е през следващият сезон да се включат с този отбор в първенство Футбол 11.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

lorex sped         csw logo        ob banka      bulplan invest        demea     rekplast logo